SMART BUILDING, ΝΕΑ

Η Nissan και η Eaton καθιστούν την οικιακή αποθήκευση ενέργειας αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή σε όλους με το xStorage Home

May 22, 2017

Απλή αποθήκευση ενέργειας

Η Eaton και η εταιρεία αυτοκινήτων Nissan ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποκαλύψουν μια νέα οικιακή μονάδα αποθήκευσης ενέργειας, η οποία σχεδιάστηκε για να είναι η πιο αξιόπιστη και προσιτή στην αγορά. Το xStorage Home είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας που είναι εύκολο στην εγκατάσταση και δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ελέγχουν πώς και πότε χρησιμοποιούν την ενέργεια στο σπίτι τους.

Η μονάδα συνδέεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως τους ηλιακούς συλλέκτες ή την οικιακή ηλεκτρική παροχή, και μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα από τους λογαριασμούς, καθώς φορτίζει όταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι διαθέσιμες ή όταν το ηλεκτρικό είναι φθηνότερο (π.χ. κατά τη διάρκεια της νύχτας) και παρέχει την αποθηκευμένη ενέργεια όταν η ζήτηση και το κόστος είναι υψηλά. Εάν ένα σπίτι είναι εξοπλισμένο με ηλιακή τεχνολογία, αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές μπορούν να τροφοδοτούν τις οικιακές τους ανάγκες με καθαρή ενέργεια, η οποία αποθηκεύεται στο σύστημά xStorage Home, ενώ παράλληλα έχουν και οικονομικά οφέλη, αποφεύγοντας την υψηλή τιμολόγηση της ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το οικιακό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας παρέχει επίσης μια εναλλακτική λύση στους καταναλωτές, διασφαλίζοντας ότι τα φώτα δεν σβήνουν ποτέ – ιδανικό για τις περιπτώσεις υπερφόρτωσης των ενεργειακών δικτύων. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να αποκτήσουν μια πρόσθετη πηγή εσόδων από την πώληση αποθηκευμένης ενέργειας πίσω στο δίκτυο, όταν η ζήτηση και το κόστος είναι υψηλά.

Η μονάδα xStorage Home είναι μια εργοστασιακά κατασκευασμένη ολοκληρωμένη μονάδα που εξασφαλίζει την ασφάλεια και την απόδοση κατά την αποθήκευση και τη διανομή καθαρής ενέργειας στους καταναλωτές. Μόλις εγκατασταθεί από πιστοποιημένο εγκαταστάτη, είναι έτοιμη για χρήση, προσφέροντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα εύκολης σύνδεσης και τροφοδότησης. Διαθέτει, επίσης, συνδεσιμότητα με smartphone, ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να εναλλάσσουν τις πηγές ενέργειας με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το νέο σύστημα xStorage Home σηματοδοτεί την έναρξη μιας μακροπρόθεσμης δέσμευσης από τη Nissan και την Eaton για διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των λύσεων αποθήκευσης ενέργειας που διαθέτουν τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εμπορικούς πελάτες. Η Nissan και η Eaton αναμένουν την πώληση περισσοτέρων από 100.000 μονάδων xStorage Home μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς το ενδιαφέρον των καταναλωτών για αυτό το είδος τεχνολογίας συνεχίζει να αυξάνεται.

 

Ιδέα, σχεδιασμός και τεχνολογία

Παρέχοντας μια βιώσιμη «δεύτερη ζωή» στις ηλεκτρικές μπαταρίες αυτοκινήτων της Nissan (EV), μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου ωφέλιμης ζωής τους στα αυτοκίνητα, η νέα μονάδα τροφοδοτείται από δώδεκα μονάδες μπαταρίας Nissan EV και έχει τη δυνατότητα να φέρει την επανάσταση στον τρόπο που οι άνθρωποι διαχειρίζονται την κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι τους, παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία και πολλαπλή εξοικονόμηση κόστους. Επιπλέον, το σύστημα xStorage Home έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη την αισθητική και τη χρηστικότητα, για να εξασφαλιστεί ότι ταιριάζει απόλυτα στο οικιακό περιβάλλον. Αυτή η τεχνογνωσία σχεδιασμού προέρχεται απευθείας από την Nissan Design Europe, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Cyrille Brisson, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ της Eaton Electrical EMEA, δήλωσε: «Η συνεργασία μας μάς έδωσε τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσουμε τα κόστη ανάπτυξης και παραγωγής και να προσφέρουμε μια επαρκώς ολοκληρωμένη λύση στους καταναλωτές. Το σύστημά μας θα παρέχεται στους τελικούς χρήστες απόλυτα έτοιμο για χρήση, με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων της καλωδίωσης και της εγκατάστασης από έναν πιστοποιημένο επαγγελματία, με τιμή εκκίνησης τα 4.000 ευρώ για την ονομαστική τιμή των 4,2 kWh. Η πολιτική μας είναι η αποφυγή τυχόν κρυφών πρόσθετων δαπανών και η επίτευξη ενός χαμηλότερου συνολικού κόστους ιδιοκτησίας».

Η Eaton σκοπεύει να διαθέσει το σύστημα μέσω του δικτύου των περισσοτέρων από 1.000 Συνεργατών Διανομής, που εργάζονται με καταρτισμένους εγκαταστάτες σε 77 χώρες. Σε ορισμένες χώρες, το σύστημα είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελία για τη διαμόρφωση μονοφασικής παροχής ρεύματος. Το ίδιο θα συμβεί στη συνέχεια και για τη διαμόρφωση τριφασικής παροχής ρεύματος κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Μοιραστείτε το

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply