Απολύμανση χώρου και αέρα με συστήματα φωτισμού & λαμπτήρες UV-C

To 2020 αποτέλεσε χρονιά – ορόσημο για την υγεία μετά από την ταχύτατη εξάπλωση του COVID-19 παγκοσμίως. Μείναμε σπίτι, μείναμε ασφαλείς, αλλάξαμε την καθημερινότητά μας και αναθεωρήσαμε τις απόψεις μας για τι έχει, τελικά, πραγματική αξία. Ποιος δεν έχει αναρωτηθεί εάν η προσωπική μας υγιεινή ή η καθαριότητα των χώρων μας, είναι αρκετή για να είμαστε ασφαλείς, ιδιαίτερα στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε;

Η ατομική μας ευθύνη σε συνδυασμό με την καθαριότητα του νερού αλλά φυσικά και του χώρου στον οποίο κινούμαστε και ζούμε, είναι πλέον νευραλγικής σημασίας για όλους μας!

Καθημερινά, ο καθένας μας εκτίθεται τόσο σε μολυσματικούς ιούς αλλά και σε βακτήρια, τα οποία προέρχονται από διαφορετικές πηγές όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τον χώρο εργασίας μας, τους  χώρους εστίασης, τα καταστήματα, τα ιατρεία, τα σχολεία και λοιπούς δημόσιους οργανισμούς.

Μέχρι στιγμής, οι ερευνητικές προσπάθειες για την ανεύρεση ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου έναντι του ιού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Έως τότε όμως, είναι απαραίτητες κάποιες απλές καθημερινές παρεμβάσεις, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των ατομικών κανόνων υγιεινής, προκειμένου για να προληφθεί η μετάδοση του ιού.  Ένα ακόμη αποτελεσματικό μέτρο – ειδικά για τον καθαρισμό των χώρων μας – είναι η χρήση της UV-C ακτινοβολίας. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως μίας μορφής συμπυκνωμένη και τεχνητή UV-C ακτινοβολία, δύναται να καταστρέψει παθογόνους οργανισμούς και μικρόβια.

Τι πρέπει να προσέξετε;!

Η εγκατάσταση τέτοιων εφαρμογών και συστημάτων φωτισμού, θα πρέπει να γίνεται μόνο από ειδικούς εγκαταστάτες ενώ συνιστάται η χρήση πιστοποιημένων προϊόντων. Η τοποθέτηση θα πρέπει να γίνεται και με πολύ μεγάλη προσοχή, καθώς η έκθεση του ανθρώπου στη συγκεκριμένη ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα μάτια, στο δέρμα και γενικότερα στην υγεία.

Η LEDVANCE, έχοντας ως αποστολή της την εξέλιξη του φωτισμού, κατασκευάζει από το 2012 λαμπτήρες UV-C με στόχο την απολύμανση χώρων και την προστασία από τους ιούς και τα βακτήρια.  Η εταιρεία διαθέτοντας όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις καθώς και ιδιαίτερη τεχνογνωσία  και πολυετή εμπειρία, είναι σε θέση να σας προσφέρει διάφορα  φωτιστικά συστήματα και λάμπες      UV-C.

Ποια είναι τα πλέον σημαντικά πλεονεκτήματα των απολυμαντικών προϊόντων UV-C της LEDVANCE;

 • Αποτελεσματική απολύμανση επιφανειών, δαπέδων, τοίχων κλπ.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής με αποτέλεσμα λιγότερα απόβλητα για το περιβάλλον
 • Χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο
 • Διαθέτουν αισθητήρα ανίχνευσης παρουσίας (σε χώρο ≈150m₂) για την άμεση διακοπή της λειτουργίας, κατά την ανίχνευση (για τα φωτιστικά)
 • Έχουν χρονοκαθυστέρηση (30 δευτερολέπτων) κατά την έναρξη της λειτουργίας, για την ασφαλή απομάκρυνση του χρήστη
 • Επίστρωση αντί UV σε όλα τα μέρη των φωτιστικών σωμάτων
 • Επιλογή προϊόντων ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να απολυμάνουμε, ιδανικά για μικρούς, μεσαίους αλλά και μεγάλους χώρους
Χώροι που μπορούμε να απολυμάνουμε με τα προϊόντα UV-C

Ποιους χώρους μπορούμε να απολυμάνουμε με τα προϊόντα UV-C;

Με τις συσκευές απολύμανσης UV-C από τη LEDVANCE, μπορούν να απολυμανθούν με ασφάλεια εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι σε:

 • Γραφεία
 • Καταστήματα
 • Ιατρεία
 • Κέντρα αισθητικής και κομμωτήρια
 • Τράπεζες
 • Χώροι εστίασης
 • Ξενοδοχεία
 • Σχολεία
 • Χώροι υγιεινής
 • Βιομηχανία

Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι και ασφαλείς κατά τη χρήση των UV-C προϊόντων;

Με την ορθή χρήση και λειτουργία, η UV-C ακτινοβολία ενέχει ελάχιστο κίνδυνο, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για κάθε ζωντανό οργανισμό. Η έκθεση σε ακτινοβολία UV-C είναι άκρως επικίνδυνη και επιβλαβής για την υγεία και για αυτό τον λόγο η εγκατάσταση και η χρήση των εκπομπών UV-C θα πρέπει να ανατίθεται σε ειδικούς που έχουν εκπαιδευτεί στους κινδύνους της ακτινοβολίας UV-C με σκοπό την επαρκή προστασία ανθρώπων, ζώων, φυτών και του περιβάλλοντος.

Οι εν λόγω λαμπτήρες UV-C δεν φέρουν πιστοποίηση ή έγκριση ιατρικής συσκευής και θα πρέπει να μη χρησιμοποιούνται ως συσκευές αυτού του είδους. Παράλληλα, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, όχι για γενικό φωτισμό και πάντα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες.

Συνοψίζοντας, αντιλαμβανόμαστε εύκολα, ότι η τεχνολογία UV-C και οι λαμπτήρες της LEDVANCE, μπορούν υπό την προϋπόθεση της ασφαλούς εγκατάστασής και χρήσης τους, να αποτελέσουν ακόμη μία δικλείδα ασφαλείας για την απολύμανση όλων των χώρων.

Πέτρος Κουράκλης, Product Manager at KAFKAS

Μπορείτε να ενημερωθείτε για την ποικιλία προϊόντων UV-C της LEDVANCE στο www.kafkas.gr ή να εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Μοιραστείτε το
, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.