Δίρφυς Α.Ε. | Ενεργειακή αναβάθμιση φωτισμού

Στην κεντροανατολική Εύβοια, στα όρια της οροσειράς Δίρφυς βρίσκεται η εταιρεία εμφιάλωσης πόσιμου νερού Δίρφυς Α.Ε. Με σεβασμό στο περιβάλλον, το εργοστάσιο αποτελεί μια πρότυπη μονάδα εμφιάλωσης νερού, η οποία διαθέτει τα προϊόντα της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πληρώντας όλα τα απαραίτητα κριτήρια ελέγχου σε όλα τα στάδια παραγωγής. Χρησιμοποιώντας όχι μόνο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας αλλά και εφαρμόζοντας συστήματα HACCP και ISO 22000, στο εργοστάσιο δεν απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση σε όλη τη διάρκεια της εμφιάλωσης.

Η παρέμβαση της ομάδας φωτισμού της ΚΑΥΚΑΣ, αφορούσε όχι μόνο την ενεργειακή αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του εργοστασίου συμπεριλαμβανομένων των χώρων παραγωγής και αποθήκευσης καθώς και των γραφείων, αλλά και τη δημιουργία ενός λειτουργικού και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.

Στο συγκεκριμένο έργο δόθηκε προτεραιότητα στην ενεργειακή αναβάθμιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, πραγματοποιώντας φωτομέτρηση και οικονομοτεχνική μελέτη ώστε να μετρηθούν τα υφιστάμενα αλλά και τα νέα επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας με την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED.

Συγκεκριμένα, στους χώρους παραγωγής τοποθετήθηκαν Industrial γραμμικά φωτιστικά LED της Philips τα οποία διαθέτoυν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, μηδενικό κόστος συντήρησης και πιστοποίηση HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Point).

Στα γραφεία προκειμένου να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό και ξεκούραστο περιβάλλον, από πλευράς φωτισμού, χρησιμοποιήθηκαν φωτιστικά ορυκτής ίνας 60×60 LED Sylvania, κατάλληλα για χώρους εργασίας, με εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής και ομοιόμορφη απόδοση φωτισμού.

Στους εξωτερικούς χώρους περιμετρικά τοποθετήθηκαν φωτιστικά βραχίονος LED της Philips για τη σωστή απόδοση φωτισμού και τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην βιομηχανική μονάδα εμφιάλωσης πόσιμου νερού ΔΙΡΦΥΣ Α.Ε. μέσω των παρεμβάσεων της ομάδας φωτισμού της ΚΑΥΚΑΣ εξοικονομήθηκαν 133.000 kWh, μειώνοντας την ετήσια κατανάλωση κατά 55%. Παράλληλα στους εσωτερικούς χώρους επιτεύχθηκε η σωστή απόδοση φωτισμού διασφαλίζοντας ένα λειτουργικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Μοιραστείτε το
, , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *