Νέοι σωλήνες διπλού δομημένου τοιχώματος 2ης γενιάς για την ταυτοποίηση υπόγειων δικτύων από την KOUVIDIS

Οι σωλήνες διπλού δομημένου τοιχώματος GEONFLEX® & GEOSUB® αποτελούν μια από τις σημαντικότερες ομάδες προϊόντων στην ιστορία της KOUVIDIS καθώς άλλαξαν τα δεδομένα στην προστασία καλωδίων στα υπόγεια δίκτυα. Μετά από 7 σχεδόν χρόνια στην παραγωγή, τοποθετήθηκαν σε εκατοντάδες έργα και κέρδισαν την εκτίμηση του εγκαταστάτη λόγω της υψηλής ποιότητας και των πολλαπλών καινοτομιών που περιείχαν. Η 2η γενιά έρχεται να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το ίδιο προϊόν αλλά κυρίως το έργο του εγκαταστάτη και του μελετητή.

Οι νέοι σωλήνες διπλού δομημένου τοιχώματος GEONFLEX ® & GEOSUB ® 2ης γενιάς, ενσωματώνουν ένα τρίτο ανεξάρτητο στρώμα από διαμήκεις γραμμές ανεξίτηλου χρώματος μακράς διαρκείας στο εξωτερικό τοίχωμα τους, διευκολύνοντας την ταυτοποίηση των υπόγειων δικτύων μεταφοράς ενέργειας και τηλεπικοινωνιών. Με αυτό τον τρόπο προστατεύουν το προσωπικό που εκτελεί τεχνικές εργασίες εγκατάστασης ή συντήρησης προειδοποιώντας το για την επικινδυνότητα των αγωγών που βρίσκονται στο εσωτερικό τους ενώ παράλληλα διευκολύνουν το έργο του μελετητή για την καλύτερη και ασφαλέστερη οργάνωση του δικτύου.

Επιπλέον, επιτυγχάνουν αυξημένη αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία (UV), μεγαλύτερη από 5 χρόνια, που είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση των μηχανικών τους ιδιοτήτων μετά από μακρά διαστήματα αποθήκευσης στην αποθήκη ή το εργοτάξιο.

Οι κόκκινες διαμήκεις γραμμές υποδηλώνουν την προστασία αγωγών ισχυρών ρευμάτων, ενώ οι πράσινες διαμήκεις γραμμές υποδηλώνουν την προστασία αγωγών ασθενών ρευμάτων. Η χρωματική ταυτοποίηση των νέων σωλήνων 2ης γενιάς GEONFLEX® & GEOSUB® ακολουθεί τους κανόνες που θέτει το Γαλλικό Πρότυπο NF P 98-332 το οποίο προδιαγράφει τον χρωματισμό των σωλήνων σύμφωνα με το πεδίο εφαρμογής τους καθώς και τις ελάχιστες αποστάσεις που πρέπει να έχουν μεταξύ τους. Η απαραίτητη προειδοποιητική σήμανση που αναγράφεται πλέον πάνω στους νέους σωλήνες ακολουθεί τις προδιαγραφές των προϊόντων σήμανσης και προειδοποίησης των υπογείων δικτύων σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα EN 12613 & ΕΝ 50520.

Η KOUVIDIS είναι η πρώτη αμιγώς ελληνική εταιρία που εισήλθε στην παραγωγή σωλήνων διπλού δομημένου τοιχώματος για υπόγεια δίκτυα μεταφοράς ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, με τεχνογνωσία από το 2011.

Μάθετε περισσότερα για τους σωλήνες 2ης γενιάς GEONFLEX® & GEOSUB® στο www.kouvidis.gr ή καλέστε δωρεάν στο 800 11 400 500 για περαιτέρω τεχνικές πληροφορίες.

Μοιραστείτε το
, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *