Το free@home της ABB είναι πλέον ακόμη πιο ελκυστικό, καθώς διατίθεται και σε ασύρματη έκδοση.

Η ABB παρουσίασε την ασύρματη λύση οικιακού αυτοματισμού της free@home wireless. Αναπτύσσοντας περαιτέρω το επιτυχημένο σύστημά του free@home, η ασύρματη λύση παρέχει εύκολη πρόσβαση στις πιο πρόσφατες λειτουργίες Smart Home, χωρίς την ανάγκη εκ νέου καλωδίωσης του σπιτιού.

Το σύστημα βασίζεται σε ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας συχνότητας 2,4 GHz, προσαρμοσμένο σε ένα δίκτυο πλέγματος, το οποίο συνδέει τις συσκευές μαζί για την ενίσχυση του δικτύου. Προσφέροντας το πρότυπο κρυπτογράφησης AES 128, το ασύρματο free@home μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομη λύση ή ως επέκταση στην ενσύρματη έκδοση.

Η εξαιρετικά διαισθητική λύση προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου του πλήρους φάσματος των εφαρμογών σε ένα τυπικό οικιακό περιβάλλον smart home, συμπεριλαμβανομένων του φωτισμού, της θέρμανσης, του ελέγχου των περσίδων και των θυρών. Η ABB εγκαινίασε το free@home για να διευκολύνει τους εγκαταστάτες στην παροχή οικιακού αυτοματισμού, φέρνοντας κατ’ οίκον τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, των Υπηρεσιών και των Ανθρώπων. Το σύστημα καθιστά απλή – μέσω έξυπνης συσκευής ή ενός προσωπικού υπολογιστή – τη διαχείριση πολλαπλών λειτουργιών, για τη δημιουργία του οικιακού περιβάλλοντος που επιλέγει ο καταναλωτής. Πέρυσι, με την προσθήκη φωνητικού ελέγχου, το σύστημα έγινε ακόμη πιο φιλικό προς τον χρήστη. Τώρα με την εφαρμογή, αρκεί να δοθούν εντολές του τύπου «Σβήστε το φως!» για την αυτόματη πραγματοποίησή τους.

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη της ασύρματης έκδοσης καθιστά το σύστημα ακόμα πιο ελκυστικό, με τη μείωση του κόστους. Τώρα η τιμή του είναι μόλις λίγο υψηλότερη από τις συμβατικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, και έτσι παρέχεται σε πολύ περισσότερους καταναλωτές πρόσβαση σε έξυπνη οικιακή τεχνολογία, ακόμη και σε εκείνους με μικρότερο προϋπολογισμό, ή σε εκείνους που ενοικιάζουν την κατοικία τους.

Ο Tarak Mehta, Πρόεδρος του Τμήματος Προϊόντων Ηλεκτροκίνησης της ABB, σχολίασε: «Η ομάδα μηχανικών μας για την έρευνα και την ανάπτυξη συνεχίζει να διευρύνει τα όρια για την ενίσχυση της λύσης μας smart home. Η ζήτηση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας».
Σύμφωνα με έρευνες, η παγκόσμια αγορά για τις συσκευές smart home άξιζε περισσότερο από 61 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014 και αναμένεται να αυξηθεί σε 490 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2019, με ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 50%.

Η λύση οικιακού αυτοματισμού πωλείται υπό την επωνυμία Busch-Jaeger στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Αυστρία και υπό την επωνυμία ΑΒΒ σε όλες τις άλλες αγορές του κόσμου.

Μοιραστείτε το
, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *