Εξοικονομήστε χρήματα σε ένα έξυπνο σπίτι!

Τώρα που τα κόστη σε κάθε μορφής ενέργειας ανεβαίνουν διαρκώς, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να επενδύσουμε σε ένα «έξυπνο» σπίτι εξοικονομώντας χρήματα με απλές λύσεις και προϊόντα!

Βήμα – βήμα για να κάνετε το σπίτι σας… «έξυπνο»!

Εάν είστε καινούριοι στον κόσμο της Τεχνολογίας ή αναρωτιέστε πως θα μπορούσατε να ξεκινήσετε για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε μια smart κατοικία, σας έχουμε τη λύση. Η αγορά πλέον κατακλύζεται από πληθώρα smart προϊόντων, βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από διαφημίσεις και εικόνες με προτάσεις για να ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία. Είτε βιδώσετε μια smart λάμπα ή κρεμάσετε ένα smart φωτιστικό, ήδη έχετε μπει στον ψηφιακό κόσμο! Σκεφτείτε ότι μπορείτε να πάτε όσο μακριά επιθυμείτε εσείς, ανάλογα με τις ανάγκες και το βαλάντιό σας. Οι δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά σας είναι τόσο μεγάλες, καθώς μπορείτε να διαμορφώσετε όλο σας τον χώρο ή το συγκρότημα κατοικιών που διαμένετε σύμφωνα με τις Smart επιταγές!

Χαρούμενη οικογένεια σε ζεστό οικογενειακό περιβάλλον. Θερμοστάτης εσωτερικού χώρου, smart βαλβίδες για καλοριφέρ, Tapo ασύρματη πρίζα σούκο.
Εικ.1: Δώστε προτεραιότητα στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσα στο σπίτι σας για να προσφέρετε στους αγαπημένους σας ανθρώπους ένα ζεστό και υγιές περιβάλλον: Smart Θερμοστάτης χώρου με Οθόνη Αφής, Σετ Βαλβίδων καλοριφέρ Smart, Πρίζα Σούκο WiFi.

Πώς θα ξεκινήσω; Τι πρέπει να αγοράσω πρώτα;

Το 1ο βήμα για να κάνετε το σπίτι σας «έξυπνο», είναι να είστε σίγουροι ότι έχετε τη σωστή «υποδομή» για να φιλοξενήσετε όλες τις έξυπνες συσκευές σας. Χωρίς γρήγορο και σταθερό ίντερνετ σήμερα, ένα σπίτι είναι σαν να μην έχει νερό! Σιγουρευτείτε ότι θα έχετε σταθερή και ασφαλή σύνδεση, αλλά και απομακρυσμένο έλεγχο των έξυπνων συσκευών σας, αναβαθμίζοντας το σπίτι σας με δικτυακά προϊόντα τεχνολογίας που βελτιώνουν την ταχύτητα και την εμβέλεια του Wi-Fi, κατασκευασμένα ειδικά για το «έξυπνο» σπίτι.

Από εκεί και πέρα, ξεκινώντας από την εξώπορτα και την είσοδο της οικίας μέχρι και τα παράθυρα, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε smart προϊόντα με smart λύσεις και εφαρμογές. Ξεκινώντας από την είσοδο είναι επιτακτική ανάγκη πάνω από όλα να είστε ασφαλείς! Γι’ αυτό πάρτε την απόφαση να τοποθετήστε smart κάμερες και συστήματα ασφαλείας, Θυροτηλεοράσεις Wi-Fi, ρολά και αυλόπορτες, τα οποία θα μπορείτε να ελέγχετε από το κινητό σας τηλέφωνο όπου κι αν είστε! Έχετε τον έλεγχο του σπιτιού σας ακόμα και όταν λείπετε από αυτό!

Ανιχνευτές με αισθητήρες φωτεινότητας ελέγχουν αυτόματα τα ρολά, βοηθώντας στην διατήρηση μιας σταθερής θερμοκρασίας στο σπίτι μας.

Συνεχίστε προσθέτοντας -τη σημαντικότερη πινελιά ενός χώρου- Φως! Θα ανακαλύψετε αναρίθμητες επιλογές μεταξύ «έξυπνων» φωτιστικών, λαμπών, ταινιών LED, πριζών και διακοπτών, που πέραν της άνεσης που προσφέρουν, σας βάζουν σε έναν κόσμο που εσείς δημιουργείτε σενάρια φωτισμού, έντασης του φωτός, χρωματισμού της ατμόσφαιρας κοκ., που θα αλλάξουν μια για πάντα τη μέχρι τώρα εικόνα του χώρου σας. Επιπλέον με τη δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού, μπορείτε να δίνετε την εικόνα ότι είστε σπίτι ενώ εσείς λείπετε, αλλά και να έχετε φως μόνο όταν πραγματικά το χρειάζεστε!

Μαμά και κοριτσάκι διαβάζουν παραμύθια σε χειροοίητη σπηλιά με φωτάκια.Λάμπα led dimmable, Ανιχνευτής κίνησης επίτοιχος μπαταρίας, φωτιστικό επιτραπέζιο led με bluetooth.
Εικ.2: Φωτίστε τους χώρους σας και δημιουργείστε σενάρια φωτισμού χωρίς να ανησυχείτε για την ενεργειακή σας κατανάλωση: Αρχικό σετ Philips Hue, Ανιχνευτής κίνησης, HUE Φωτιστικό επιτραπέζιο.

Συνδυάστε τις έξυπνες λάμπες σας με ανιχνευτές κίνησης και λυκόφωτος για να μην ξεχνάτε ποτέ αναμμένα τα φώτα σας!

Σημαντικός παράγοντας εξοικονόμησης είναι να έχετε πάντοτε σωστή θερμοκρασία στον χώρο σας! Για να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τη θερμοκρασία μέσα και έξω από το σπίτι σας επενδύστε σε έναν μετεωρολογικό σταθμό.

Εξωτερικό σπιτιού, αυτάτοι μηχανισμοί ρολών μπαλκονόπορτας και παραθύρου. Smart Μετεωρολογικός σταθμός, ανιχνευτής φωτεινότητας ασύρατος επίτοιχος.
Εικ.3: Προμηθευτείτε έξυπνους διακόπτες ρολών για εξοικονόμηση ενέργειας, μετεωρολογικούς σταθμούς και Ανιχνευτή Φωτεινότητας.

Επιπλέον, με έναν smart θερμοστάτη ρυθμίζετε την επιθυμητή ατμόσφαιρα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες αλλά και με τον αν βρίσκεστε εντός ή εκτός σπιτιού, ώστε να προσαρμόζει τη θερμοκρασία ανάλογα! Επενδύοντας σε έναν έξυπνο ψηφιακό θερμοστάτη, η εξοικονόμηση κατανάλωσης μπορεί να φτάσει μέχρι και το 25%!

Άλλη ενεργοβόρα συσκευή μπορεί να είναι ο θερμοσίφωνας, όπου και εδώ μπορείτε να επενδύσετε σε μια λύση με χρονοδιακόπτη ή timer. Έτσι θα έχετε ζεστό νερό όταν πραγματικά το χρειάζεστε αλλά και δεν θα ξεχνάτε αναμμένο το θερμοσίφωνα ποτέ!

Χρειάζονται πολλά χρήματα για να κάνω τον χώρο μου smart;

Δεν είναι απαραίτητο να δώσετε μια περιουσία για να διαμορφώσετε το σπίτι σας με smart τεχνολογία. Υπάρχουν άπειρες λύσεις και διαφορετικοί συνδυασμοί προϊόντων, αναλογικά με την οικονομική δυνατότητα του χρήστη και τις προσωπικές του ανάγκες. Καλέστε το Customer Care της ΚΑΥΚΑΣ ή επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματά μας για να ενημερωθείτε από τους tech experts και να λύσετε κάθε απορία σας.

Δάσος με πράσινο και άπλετο φως. Εξοικονόμηση και ΚΑΥΚΑΣ πάνε μαζί!
Εικ.4: Επενδύστε σε ένα έξυπνο σπίτι για να επιτύχετε στο μέγιστο την Εξοικονόμηση ενέργειας και χρήματος!

Γιατί να κάνω το σπίτι μου «έξυπνο»;

Ο κύριος λόγος για να επιλέξετε smart λύσεις και προϊόντα είναι πάνω από όλα η εξοικονόμηση ενέργειας και κατ’ επέκταση το χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης. Φανταστείτε πόσα χρήματα θα γλιτώσετε και πόσο θα ευεργετήσετε το περιβάλλον, όταν θα έχετε επιλέξει Led smart λάμπες και φωτιστικά, τα οποία έχουν 90% εξοικονόμηση ενέργειας από τα αντίστοιχα συμβατικά προϊόντα. Επίσης, ο θερμοστάτης θα αποτρέψει την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος για τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης και θα εξασφαλίσει μια υγιή ατμόσφαιρα στον περιβάλλοντα χώρο. Τα ρολά κλείνουν αυτόματα με τη δύση του ηλίου, ο εξωτερικός φωτισμός με την ανατολή κ.ο.κ. Εξοικονομείτε ενέργεια και βάζετε το λιθαράκι σας στην διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος. Στα περιβαλλοντικά προβλήματα όπως είναι γνωστό, συγκαταλέγεται η περιβαλλοντική ρύπανση, η κλιματική αλλαγή, η τρύπα του όζοντος, η αποδάσωση, η ερημοποίηση, η εξαφάνιση βιολογικών ειδών και η όξινη βροχή. Είναι στο χέρι όλων μας να επιλέγουμε καθημερινά λύσεις και προϊόντα που θα μειώσουν τις επιπτώσεις αυτές!

Μήπως είναι απλά μια μόδα που μετά θα περάσει;

Όχι, απλά δεν είναι μια εποχική μόδα και μετά θα ξεφουσκώσει απότομα, αλλά είναι το παρόν αλλά και το μέλλον. Η ψηφιακή εποχή είναι αυτή που διαδέχεται την 4η Βιομηχανική επανάσταση και ο Ψηφιακός μετασχηματισμός (Digital transformation), είναι μια έννοια που ήδη έχει εισχωρήσει σε όλους τους χώρους. Η ψηφιακή διασύνδεση περιλαμβάνει και την μετατροπή των κατοικιών σε «έξυπνες» και το IoT (Internet of things) συμβάλλει σε αυτή την αλλαγή!

Κερδίστε έδαφος σε όλη αυτή τη νέα τάση και ενημερωθείτε για τις επιλογές σας σήμερα κιόλας !

Μάνος Ράγγος
Home Automation/Access & Security Systems/Product Manager
Procurement & Presales Department, Kafkas

Κοραλία Τρικαλιώτη
eBusiness Associate
Marketing Department, Kafkas



Μοιραστείτε το
, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *