Τα πέντε βήματα που σας φέρνουν πιο κοντά στην «Ώρα της Γης»!

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην «Ώρα της Γης»;

Αυτή η δράση μπορεί ατομικά για καθένα από εσάς να αποτελέσει αφορμή ώστε να μειώσετε την ενέργεια που καταναλώνετε στην καθημερινότητα σας, προστατεύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο το περιβάλλον!

Ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο του «υποχρεωτικού» περιορισμού στις οικίες, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον χρόνο σας για να κάνετε κάτι πολύτιμο για το Περιβάλλον! Αντί να σπαταλάτε άσκοπα ενέργεια, μπορείτε με διαφορετικές επιλογές, να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα, με διπλό κέρδος. Αφενός, κάνετε πιο φιλικό το αποτύπωμά σας για το περιβάλλον, αφετέρου, έχετε σημαντικό οικονομικό όφελος.

Χρήματα, λαμπτήρας και φυτά που ανθίζουν. Η χρήση έξυπνων λαμπτήρων λειτουργεί θετικά στην τσέπη σας και στο περιβάλλον.
Εικ.2: Εξοικονομήστε ενέργεια με έξυπνους τρόπους κα έξυπνες συσκευές!

Αυτό που χρειάζεται, είναι μια μικρή αλλαγή!

Μια αλλαγή στη διάθεση σας αλλά και σε κάποιες καθημερινές σας συνήθειες. Μην ξεχνάτε ότι η έλευση της άνοιξης αποτελεί μια επιπλέον ευκαιρία να μειώσετε την ενέργεια που καταναλώνετε, αφού η θέρμανση παύει να είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση!

Ακολουθώντας τα παρακάτω – απλά – βήματα, θα μπορέσετε να μειώσετε την ενεργειακή σας κατανάλωση, βάζοντας κι εσείς το λιθαράκι σας για την προστασία του πλανήτη!

Βήμα 1ο: Αποσυνδέστε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιούνται!

Κλείστε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιούνται από τον κεντρικό διακόπτη και μην τις αφήνετε stand by καθώς συνεχίζουν να καταναλώνουν ενέργεια. Το ιδανικό είναι να τις βγάζετε από την πρίζα . Επειδή είναι αδύνατο να το κάνετε αυτό, για πολλές συσκευές, πολλές φορές την ημέρα, μπορείτε να προμηθευτείτε πολύπριζα με διακόπτη ή έξυπνα πολύπριζα για να έχετε τον έλεγχο των συσκευών σας!

Βήμα 2ο: Αντικαταστήστε τους παλιούς λαμπτήρες σας με LED!

Εάν χρησιμοποιείτε ακόμα τις παλιές λάμπες πυρακτώσεως, ευκαιρία να τις αλλάξετε!

Προτιμήστε λάμπες LED, οι οποίες μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 80% από το ρεύμα που καταναλώνουν οι πυρακτώσεως. Επίσης, κερδίζετε και σε διάρκεια ζωής, αφού μπορεί να σας κρατήσουν έως και 20.000 ώρες, δηλαδή τη διάρκεια που θα είχαν 10 συμβατικοί λαμπτήρες! Ακόμα μπορείτε να διαλέξετε λάμπες LED με ενσωματωμένο αισθητήρα κίνησης ή αισθητήρα μέρας / νύχτας πετυχαίνοντας έτσι, ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και αποφεύγοντας την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας, συμβάλλοντας πιο ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Εικ.3: Τα φώτα σβήνουν όταν δεν τα χρειάζεστε και κατά τη διάρκεια της “Ώρας της Γης”!

Βήμα 3ο: Σβήστε τα φώτα όταν δεν τα χρειάζεστε και Ανακυκλώστε τους λαμπτήρες!

Προσπαθήστε να σβήνετε τα φώτα όταν λείπετε από το δωμάτιο και αποφύγετε την πολύ φωταγώγηση. Τέλος,  όταν οι λαμπτήρες σας καούν, ανακυκλώστε τους στους ειδικούς κάδους που διαθέτουν τα καταστήματα μας, για να τους δώσετε ξανά ζωή!

Βήμα 4ο: Ανεμιστήρες για κρύο.. και ζέστη!

Γνωρίζατε ότι οι ανεμιστήρες οροφής εκτός από το ότι σας βοηθούν να δροσιστείτε το καλοκαίρι, μπορούν να βοηθήσουν να ζεσταθείτε πιο αποδοτικά;

Πολλοί ανεμιστήρες διαθέτουν και χειμερινή λειτουργία, με την οποία στέλνουν τον θερμό αέρα προς τα κάτω, υποβοηθώντας όποιο σύστημα θερμότητας έχετε. Έτσι, σας βοηθούν να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα, χειμώνα – καλοκαίρι!

Βήμα 5ο: Ξεκινήστε να σκέφτεστε «smart»!

Κάντε το σπίτι σας λίγο πιο «smart» για να έχετε τη διαχείριση της κατανάλωσης σας.

 Από το Smart home μπορείτε να προμηθευτείτε έξυπνες πρίζες και πολύπριζα για να ελέγχετε την κατανάλωση των συσκευών σας. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε σενάρια για να κλείνουν ορισμένες συσκευές τις ώρες που γνωρίζετε ότι θα λείπετε από το σπίτι ή όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ακόμα μια έξυπνη λύση, είναι οι smart λάμπες τις οποίες τις διαχειρίζεστε από το κινητό και μπορείτε να δείτε ανά πάσα στιγμή αν είναι ανοιχτές ή κλειστές. Για όσους από εσάς επιθυμείτε πλήθος έξυπνων λειτουργιών σε συνδυασμό με εξοικονόμηση, τα έξυπνα φωτιστικά φτιάχτηκαν για εσάς!

Αυτές είναι μερικές απλές και εύκολες προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να κάνετε καλό στον πλανήτη και να εξοικονομήσετε χρήματα!

Τολμήστε το!

Μαρία Μοράκη

eBusiness Analyst

Marketing Department Kafkas

Μοιραστείτε το
, , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *