Στο νομό Βοιωτίας, σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από την Αθήνα, βρίσκεται το Εργοστάσιο Καφέ της Nestlé. Το εργοστάσιο αποτελείται από 8 μονάδες παραγωγής – συσκευασίας για τον Nescafé Classic και τον ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος. Με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του και με ανθρώπινο δυναμικό 118 ατόμων το εργοστάσιο καλύπτει την παραγωγή όλων των συσκευασιών για το λιανεμπόριο και τη μαζική εστίαση.
Κύριος στόχος του έργου ήταν η συνολική αναβάθμιση φωτισμού στους εσωτερικούς χώρους του εργοστασίου (χώροι παραγωγής και συσκευασίας) για την δημιουργία ενός άρτιου λειτουργικά και αισθητικά εργασιακού περιβάλλοντος για τους εργαζόμενους επιτυγχάνοντας την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας με χρήση τεχνολογίας LED. Στο συγκεκριμένο έργο, προκειμένου να προταθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τον πελάτη χρησιμοποιήθηκαν ειδικά φωτομετρικά όργανα για την μέτρηση της ποιότητας και της έντασης φωτός στους χώρους παραγωγής και συσκευασίας.
Η πρόταση της ΚΑΥΚΑΣ μετά από τις κατάλληλες μετρήσεις των φωτιστικών συνθηκών των εγκαταστάσεων, κατέληξε ότι μέγιστη προτεραιότητα είχε η βελτίωση των συνθηκών ποιότητας και ποσότητας άμεσου φωτισμού στους χώρους παρασκευής και συσκευασίας καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειας στους συγκεκριμένους χώρους.
Στους εσωτερικούς χώρους παρασκευής και συσκευασίας τοποθετήθηκαν στεγανά γραμμικά φωτιστικά Phillips τεχνολογίας LED που συνδυάζουν κορυφαία ποιότητα φωτισμού με ταυτόχρονη μείωση κόστους από πλευράς συντήρησης και κατανάλωσης ενέργειας με διάρκεια ζωής έως 50.000 ώρες. Πιο συγκεκριμένα η σειρά CoreLine που χρησιμοποιήθηκε, καταναλώνει μέχρι και 55% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους συμβατικούς λαμπτήρες μειώνοντας ταυτόχρονα και τις εκπομπές CO2.
Σε μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής, με την πρόταση της ομάδας φωτισμού ΚΑΥΚΑΣ επιτεύχθηκε η καλύτερη απόδοση φωτισμού προμηθεύοντας τα καταλληλότερα προϊόντα για τον πελάτη. Επιπλέον μέσω της χρήσης τεχνολογίας LED μειώθηκε το κόστος συντήρησης και κατανάλωσης ενέργειας ενώ βελτιώθηκε το εργασιακό περιβάλλον στους χώρους παρασκευής και συσκευασίας βελτιώνοντας κατ’ επέκταση την παραγωγικότητα των εργαζομένων.