Εργαλεία από βιώσιμα υλικά: ReViva Black+Decker!

Black&Decker Reviva

Φανταζόσασταν ποτέ να είχατε στην εργαλειοθήκη σας EcoSmart εργαλεία φτιαγμένα από πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης; Κι όμως.. Η Black + Decker, από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ηλεκτρικών εργαλείων, προχώρησε σε μια μεγάλη καινοτομία για τα δεδομένα της βιωσιμότητας και της προστασίας του Περιβάλλοντος.

Δημιούργησε εργαλεία (Δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας, Σέγα μπαταρίας, Τριβείο παλμικό, Δραπανοκατσάβιδο κρουστικό και Πολυεργαλείο παλμικό) από ανακυκλώσιμα απόβλητα, τα οποία χρησιμοποίησε στην κατασκευή του περιβλήματος των εργαλείων. Τα περιβλήματα εργαλείων Reviva™ είναι κατασκευασμένα από Tritan™ Renew, το οποίο είναι τόσο σκληρό και ανθεκτικό όσο τα τυπικά πλαστικά.

Τι είναι το υλικό Tritan™ Renew;

Το Tritan™ Renew είναι ένα 50% πιστοποιημένο ανακυκλωμένο υλικό που κατασκευάζεται από την Eastman και δημιουργείται από επαναχρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης που εκτρέπονται ή ανακτώνται από την υγειονομική ταφή ή τη θάλασσα.

Τα βήματα ανακύκλωσης των υλικών για την παραγωγή των εργαλείων Reviva Black +Decker

Το Tritan™ Renew παράγεται μέσω της Προηγμένης Κυκλικής Ανακύκλωσης, γνωστή και ως μοριακή ανακύκλωση. Σε αντίθεση με τη μηχανική ανακύκλωση, η μοριακή ανακύκλωση μετατρέπει τα απορρίμματα πλαστικού μιας χρήσης σε βασικά δομικά στοιχεία που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ανθεκτικών υλικών υψηλής απόδοσης. Αυτή η διαδικασία μειώνει τη χρήση ορυκτών πόρων και μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ενώ παρέχει την απόδοση των κλασικών πλαστικών υλικών και περιβαλλοντικά οφέλη από 50% ανακυκλωμένο περιεχόμενο.

Έχουν όμως την ίδια απόδοση τα εργαλεία από ανακυκλωμένα υλικά με τα υπάρχοντα προϊόντα;

Η απάντηση είναι θετική καθώς η σειρά Reviva™ έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει εξαιρετική απόδοση, αξιοπιστία και χρόνο λειτουργίας, ίσο ή καλύτερο από τα υπάρχοντα μοντέλα.

Πώς πιστοποιείται το ανακυκλωμένο περιεχόμενο;

Το ανακυκλωμένο υλικό πιστοποιείται μέσω διαδικασίας κατανομής υπολοίπου μάζας από τρίτους (μέσω ISCC).

Μπορούν τα εργαλεία να ανακυκλωθούν μόνα τους όταν δεν χρειάζονται πλέον;

Ναι, το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται (Tritan™ Renew) είναι πλήρως ανακυκλώσιμο.

Καθημερινές εγρασίες με τα εργαλεία reviva Black+Decker

Ανακυκλώνονται και οι μπαταρίες;

Ο σχεδιασμός της εσωτερικής μπαταρίας reviva™ επιτρέπει την εύκολη αφαίρεση όταν το εργαλείο είναι έτοιμο για ανακύκλωση. Δημιουργούμε και εφαρμόζουμε προγράμματα για την ανακύκλωση μπαταριών και εργαλείων στο τέλος του κύκλου ζωής τους.

Από τι είναι κατασκευασμένη η συσκευασία;

Η συσκευασία Reviva™ είναι κατασκευασμένη από 100% ανακυκλωμένο χαρτόνι και, με τη σειρά της, είναι 100% ανακυκλώσιμη.

Ποιοι είναι οι στόχοι βιωσιμότητας της BLACK+DECKER®;

Τεχνίτης που επιδίδεται σε εργασία με το εργαλείο Reviva Black+Decker

Η σειρά Reviva™ είναι το τελευταίο μας βήμα στη δημιουργία πιο βιώσιμων προϊόντων, σύμφωνα με τη Περιβαλλοντική, Κοινωνική και ∆ιακυβέρνηση στρατηγική της εταιρείας. (ESG) Ως μέρος της Stanley Black & Decker, η στρατηγική ESG περιλαμβάνει εστίαση στην «Καινοτομία με σκοπό», που στοχεύει στον σχεδιασμό προϊόντων για κυκλικότητα σε θέματα επιλογής υλικού, χρήσης και λήξης ζωής, με βραχυπρόθεσμο στόχο 100 % επαναχρησιμοποιήσιμες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες συσκευασίες έως το 2025.

ΚΑΥΚΑΣ και Βιωσιμότητα:

Ενα χέρι ενηλίκου μαζί με ένα παιδικό χέρι κρατούν τη σφαίρα του Περιβάλλοντος.

Η εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ είναι ευαισθητοποιημένη σε ό, τι έχει να κάνει με την Προστασία του Περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτό το αποδεικνύει κάθε χρόνο με τις δράσεις περιβαλλοντικού εθελοντισμού στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και πιο συγκεκριμένα, με Αναδασώσεις περιοχών και Καθαρισμό παραλιών από απορρίμματα. Στις περιβαλλοντικές της δράσεις θα προστεθεί η Ανακύκλωση συσκευών, συσκευασιών, λαμπών και μπαταριών, σε όλα τα καταστήματα και στα κεντρικά της γραφεία. Η προϊοντική της γκάμα εμπλουτίζεται συνεχώς από βιώσιμα υλικά, όπως φωτιστικά και αξεσουάρ φωτισμού από ρατάν, μπαμπού, ξύλο και άλλα φυσικά υλικά ή προϊόντα από βιώσιμα υλικά, όπως τα εργαλεία ReViva της Black+Decker. Στόχος της εταιρείας είναι η στήριξης της συνολικής προσπάθειας Προστασίας του περιβάλλοντος και σκοπός της, η ανανέωση των προϊοντικών της λύσεων με ανανεώσιμα υλικά και προϊόντα Εξοικονόμησης ενέργειας.

Μοιραστείτε το
, , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *