Γαλακτοβιομηχανία LA Farm A.E. | Ενεργειακή αναβάθμιση φωτισμού

Λίγο έξω από τα Τρίκαλα, στο χωριό Παραπόταμος, στεγάζονται τα κεντρικά κτίρια και η μονάδα παραγωγής της ελληνικής γαλακτοκομικής εταιρείας LA Farms. Με περισσότερα από 50 χρόνια παρουσίας στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας, και κύριο προϊόν παραγωγής τη φέτα, η LA Farms επένδυσε σε ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον βιομηχανικής παραγωγής αναγείροντας τις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε ένα χώρο 27.000 m2 , με χρήση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.

Στο συγκεκριμένο έργο, στόχος ήταν η ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου, επηρεάζοντας εσωτερικούς χώρους όπως αυτούς των γραφείων, των ψυγείων και της παραγωγής καθώς και εξωτερικούς όπως στους χώρους στάθμευσης του εργοστασίου. Ακολουθώντας την αφαιρετική φιλοσοφία των βιομηχανικών χώρων του εργοστασίου, προτάθηκαν οι κατάλληλες λύσεις, επιτυγχάνοντας την βέλτιστη απόδοση φωτισμού και την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της LA Farm, η ομάδα φωτισμού της ΚΑΥΚΑΣ, πρότεινε λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας προσφέροντας και συμβουλευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας αλλά και προϊόντα μεγάλων οίκων όπως η OSRAM και η Philips, δημιουργώντας έτσι ένα λειτουργικό περιβάλλον με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.

Στους εσωτερικούς χώρους παραγωγής και ψύξης, για να επιτευχθεί διασφάλιση εξοικονόμησης ενέργειας άνω του 50%, τοποθετήθηκαν Industrial γραμμικά φωτιστικά, τεχνολογίας LED 41W της Philips, χωρίς απαιτήσεις συντήρησης και υψηλή απόδοση φωτισμού για βιομηχανικούς χώρους. Τα συγκεκριμένα φωτιστικά σώματα καλύπτουν απόλυτα τις απαιτήσεις πιστοποίησης HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Point), με στόχο την προστασία των προϊόντων στους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης τροφίμων.

Στους χώρους στάθμευσης του εργοστασίου έγινε χρήση φωτιστικών σωμάτων βραχίονος Philips Clearway BGP303, τα οποία παρέχουν ασφάλεια, μικρή ενεργειακή κατανάλωση και υψηλή ποιότητα φωτισμού.

Σε ένα καθαρά βιομηχανικό περιβάλλον, όπως αυτό των εγκαταστάσεων της εταιρείας LA Farm, η ομάδα φωτισμού της ΚΑΥΚΑΣ πρότεινε αξιόπιστες λύσεις μειώνοντας την ετήσια ενεργειακή κατανάλωση σε ποσοστό 60%, κατά 170.000 kWh και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ένα άρτιο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα πάντα με χρήση τεχνολογίας LED.

Μοιραστείτε το
, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.