Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. | Ενεργειακή αναβάθμιση φωτισμού

Νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα, πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας, βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία και η μονάδα παραγωγής της μεγαλύτερης ελληνικής καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. Με περισσότερα από 120 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, η εταιρεία κατέχει ηγετικό ρόλο και στην διεθνή καπνοβιομηχανία, με εξαγωγές σε περισσότερες από 65 χώρες παγκοσμίως ενώ με βάσει τα στοιχεία της εταιρείας., από την ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. παράγονται 1 στα 300 τσιγάρα που καταναλώνονται παγκοσμίως.

 

Η λύση

Η συνολική πρόταση της ομάδας φωτισμού της ΚΑΥΚΑΣ είχε σαν προτεραιότητα, την αξιολόγηση των υφιστάμενων συνθηκών φωτισμού στους εσωτερικούς χώρους και έπειτα την επιλογή σωστών προϊόντων που θα απέδιδαν ένα άρτιο φωτιστικό αποτέλεσμα με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Για παράδειγμα στο συγκεκριμένο έργο προκειμένου να καλυφθούν τα απαιτούμενα επίπεδα φωτισμού προστέθηκαν επιπλέον φωτιστικά στοιχεία, συγκριτικά με τον αριθμό των υφιστάμενων φωτιστικών, λόγω της ιδιομορφίας και των υψηλών απαιτήσεων του χώρου. Συγκεκριμένα στις αποθήκες τοποθετήθηκαν στεγανά φωτιστικά Philips Coreline WT120C, με διάρκεια ζωής που φτάνει έως και τις 50.000 ώρες. Τα συγκεκριμένα φωτιστικά είναι ιδανικά για να αντικαταστήσουν τα συμβατικά φωτιστικά λαμπτήρων φθορισμού, αφού αποδίδουν ένα άρτιο φωτιστικό αποτέλεσμα και χαρακτηρίζονται για τη σημαντική εξοικονόμηση τόσο ενέργειας όσο και κόστους συντήρησης. Παράλληλα με τη χρήση τεχνολογίας LED πέραν από τη σωστή απόδοση φωτισμού, εξοικονομήθηκαν συνολικά 164.000kwh, ένα ποσοστό που αντιστοιχεί σε 55% μικρότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τη χρήση συμβατικών φωτιστικών και λαμπτήρων φθορισμού.

 

Το αποτέλεσμα

Σε μια από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανικές μονάδες, η ομάδα φωτισμού της ΚΑΥΚΑΣ συνδυάζοντας την πολυετή εμπειρία της και τα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας επώνυμων κατασκευαστών, διασφάλισε τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και ένα άρτια λειτουργικό αποτέλεσμα στους εσωτερικούς χώρους των αποθηκών.

 

Μοιραστείτε το
, , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *