Πώς θα επιλέξετε την καλύτερη κεραία τηλεόρασης!

Μάθετε γρήγορα τι χρειάζεται για να έχετε τέλειο τηλεοπτικό σήμα στο σπίτι ή στο εξοχικό σας!

Πόσες φορές έχουμε σηκωθεί από τον καναπέ μας  για να πάμε στην ταράτσα ή την σκεπή του σπιτιού μας ώστε να περιστρέψουμε την κεραία γιατί έχει χαθεί το σήμα της τηλεόρασης; Μπορεί να καταφέρουμε να διορθώσουμε το πρόβλημα παροδικά αλλά με μια απότομη αλλαγή του καιρού, μια απρόσμενη διακοπή ρεύματος, ίσως ακόμη και με μια μεταφορά της τηλεόρασης μας, από ένα σημείο σε ένα άλλο, το πρόβλημα μπορεί να επιστρέψει.

Παρέα παρακολουθεί ποδοσφαιρικό αγώνα σε καθιστικό δωμάτιο σπιτιού.
Εικ.1: Απολαύστε ασφαλές και δυνατό σήμα τηλεόρασης για να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας προγράμματα!

Για να δώσουμε λύση σε όλες τις παραπάνω καταστάσεις, σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό επιλογής για τις κεραίες ανάλογα με την περιοχή της κατοικίας σας, καθώς και τα παρελκόμενα τους, ώστε να αποκτήσετε το καλύτερο δυνατό σήμα. 

  • Αστικές Περιοχές

Οι εν λόγω περιοχές που βρίσκονται  πολύ κοντά σε αστικά κέντρα και πέριξ αυτών, αντιμετωπίζουν συνήθως λιγότερα προβλήματα σε σχέση με την κάλυψη και την πυκνότητα  εκπομπής του τηλεοπτικού σήματος. Οπότε κεραίες όπως οι  UHF LTE 3 HD  , LP45F LTE καθώς και η mini εξωτερική DST  , αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

  • Προάστια Πόλεων & Εξοχικές κατοικίες

Εδώ- λόγω των αποστάσεών τους από τα κέντρα εκπομπής- οι περιοχές αυτές παρουσιάζουν ιδιαίτερες ανάγκες κάλυψης, αφού ψηλά δέντρα, έντονες υψομετρικές διαφορές και αδύναμο σήμα, μας οδηγούν στο να επιλέξουμε πιο αναβαθμισμένες κεραίες όπως oι BLU10HD LTE, ELIKA PRO και  DAT-45 T-FORCE

  • Ενισχυτές Κεραιών

Οι ενισχυτές είναι μικροσυσκευές που χρησιμοποιούνται ώστε να διανέμουν το σήμα στους τηλεοπτικούς δέκτες ενδυναμωμένο και σε καλύτερη ποιότητα. Ουσιαστικά, βελτιώνει το σήμα που λαμβάνει η κεραία και στέλνει στην τηλεόραση. Οι ενισχυτές χωρίζονται σε 3 κυρίες κατηγορίες:

  1. Eνισχυτές Ιστού

Τοποθετούνται όσο πιο κοντά στην κεραία και ενισχύουν χαμηλά σήματα. Κάποιοι από τους πιο αντιπροσωπευτικούς κωδικούς είναι οι Ενισχυτής τηλεόρασης επίγειου σήματος MAP3R3UU2LTEΚ  και Ενισχυτής σήματος ιστού MAP4R3+U T2+K

  • Κεντρικοί Ενισχυτές

Τοποθετούνται συνήθως σε πολυκατοικίες και κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τον αριθμό εισόδων και εξόδων που υποστηρίζουν. Οι Ενισχυτής τηλεόρασης επίγειου σήματος MAP3RFM+3U700Κ(5GLTE) & Ενισχυτής τηλεόρασης επίγειου σήματος AFI SERIES θα σας λύσουν τα χέρια!

  • Ενισχυτές γραμμής

Τοποθετούνται σε κατοικίες και διαμερίσματα που θέλουν να βελτιώσουν το σήμα από την κεραία που συνήθως είναι σε αρκετά μεγάλη απόσταση πράγμα που προκαλεί παρεμβολές και θορύβους. Εξαιρετική επιλογή είναι o Ενισχυτής τηλεόρασης επίγειου σήματος AFI SERIES.

Κοπέλα απογοητευμένη για το αδύναμο σήμα τηλεόρασης που κάνει χιόνια.
Εικ.2: Το αδύναμο σήμα δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο με τις λύσεις κεραιών που σας προτείνουμε!

Κλείνοντας, θα αναφερθούμε στο τι πρέπει να προσέξετε όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος και πού παρατηρούνται τα περισσότερα προβλήματα σε μια εγκατάσταση.

  • Πρόβλημα στην καλωδίωση

Το ομοαξονικό καλώδιο αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ τηλεοπτικού δεκτή και της κεραίας μας. Όσο καλή ή επώνυμη κεραία και αν έχουμε, αν το καλώδιο μας είναι ταλαιπωρημένο και αμφίβολου ποιότητας, δεν πρόκειται να έχουμε τη σωστή λύση. Η αγορά ενός πιστοποιημένου καλωδίου, ειδικά όταν οι αποστάσεις από την κεραία είναι μεγάλες θεωρείται μείζονος σημασίας. Καλώδια TV για απλές και απαιτητικές εφαρμογές μπορείτε να βρείτε εδώ.

  • Πρόβλημα στην Πρίζα Τηλεόρασης

Δεν είναι λίγες οι φορές που η βλάβη προέρχεται από την υποδοχή της πρίζας ΤV που έχουμε στον τοίχο μας.  

Η συχνή είσοδος και έξοδος βυσμάτων, η πίεση που υφίστανται πίσω από έπιπλα, καθιστούν τις πρίζες μη λειτουργικές. Πάλι, ακόμα και εδώ, η λύση βρίσκεται  σε αξιόπιστα επώνυμα προϊόντα όπως η Πρίζα TV Tερματική VALENA και η Πρίζα TV Διέλευσης VALENA.

  • Αδυναμία λήψης ψηφιακού σήματος

Πλέον το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα μέσω της Digea βρίσκεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Ξενοιάστε με τον Δέκτη τηλεόρασης (Επίγειος Μαύρος HDMI Full HD 1080p DVB-T/T2 H.265/HEVC 10bit)

  • Λάθος κατεύθυνση Κεραίας
Τεχνικός με φόρμα εργασίας και κράνος ασφαλείας εγκαθιστά την κεραία της τηλεόρασης.
Εικ.3: Ένας τεχνικός είναι απαραίτητος για να σας συμβουλέψει τι χρειάζεστε ανάλογα με την τοποθεσία σας και να εγκαταστήσει σωστά την κεραία ή τα απαραίτητα εξαρτήματά της.

Όπως καταλάβατε, η κεραία και το καλό σήμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Η θέση τοποθέτησης είναι μια από αυτές. Η συμβολή ενός  τεχνικού θα σας γλυτώσει από κόπο και χρήμα.

Επιπλέον, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις προϊόντικές μας λύσεις καλώντας το Customer Care της ΚΑΥΚΑΣ Σ στο 216-300 3333 ή να εμπισκεφτείτε ένα φυσικό κατάστημα της ΚΑΥΚΑΣ, όπου οι ειδικοί είναι στην διάθεση σας, για να επιλέξετε την καλύτερη λύση σύμφωνα με τις ανάγκες σας!

Κότσαλης Γεώργιος
Switching devices & Circuit breakers and fuses | Junior Product Manager
Procurement & Presales Department, Kafkas

Μοιραστείτε το
, , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *